Sidor

tisdag 13 maj 2014

Köttbullar med touch av senap

Tillagningstid: ca 1 timme
Portioner: 6



INGREDIENSER:

1 kg nötfärs 
1,5 dl ströbröd
1,5 dl grädde

1 stor gul lök, riven eller finhackad och fräst i smör
2 ägg
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
2 msk kalvfond
2 tsk soja
4 tsk senap
4-6 msk potatismjöl eller idealmjöl
smör till stekning

TILL SÅSEN:

Grädde, senap, kalvfond, salt, peppar

SERVERA MED:

Kokt potatis, lingon, pressgurka

GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda havregryn och grädde, låt svälla 10 minuter. 

2. Blanda färs, peppar och salt. Nu börjar färsen bindas ihop. 

3. Tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl. 


4. Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma köttbullar och lägg på vattensköljt fat eller bakpapper. 

5. Stek bullarna gyllene i smör i omgångar. Flytta över till en annan panna. 


6. Efter sista stekningen slår du grädde i pannan, kokar upp och smakar av med kalvfond, senap, salt och peppar. Red av med majsena om du önskar tjockare sås. 

7. Servera med lingon, pressgurka och kokt 

Super goda köttbullar med en touch av senap som gör dom intressanta. En rätt att rekommendera! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar