Sidor

måndag 20 januari 2014

Blodpudding

BLODPUDDING med tillbehör
4 personer 
Tillagningstid: 15 minuter


INGREDIENSER:
750g blodpudding
300g bacon, tärnad eller i ramsor 
1/2 porjolök
1/4 litet vitkålshuvud 
150g rårörda lingon
Smör
2 apelsiner

Gör så här:
1. Strimla vitkålen fint och blanda med rårörd lingonsylt. Skölj och strimla purjolöken. Skär blodpuddingen i centimetertjocka skivor.

2. Stek bacon nästan klart, tillsätt purjolöken och stek färdigt. Använd minimalt med extra fett. Ta upp blandningen och håll den varm i ugnen, 150 grader. 

3. Stek blodpuddingen 2-3 minuter per sida.

Tips!
Apelsinen gör det lättare för kroppen att tillgodogöra sig järnet i maten. Så förutom skivad apelsin till maten, drick gärna färskpressad apelsinjuice till. Gott och nyttigt!

OMDÖMME!
4/5 morötter
Rätten var smarrig om man gillar blodpudding. Viktigt är att inte steka på högsta värmen så man bränner vid. Jag personligen älskade och älskar råkost till men sambon tyckte att blodpuddingsmaken "tonades ner" därav ingen full pott för denna rätt!

SMAKLIG MÅLTID! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar