Sidor

tisdag 29 april 2014

Vitlöksstekta fläskkotletter

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter


INGREDIENSER:
4 stora fläskkotletter
2 vitlöksklyftor 
1 1/2 msk tomatpuré 
1 grönsaksbuljongtärning 
1 tsk torkad timjan 
3 dl vatten
1 dl créme fraiche 
Vitlökssalt
Svartpeppar
Salt
Olja
Smör

GÖR SÅ HÄR:
1. Krydda kotletterna med krossad vitlök, salt och peppar. 
2. Stek dem i oljan, ca 4 minuter på varje sida. 
3. Rör samman tomatpuré, smulad buljongtärning, timjan och vatten. Häll blandningen i stekpannan och låt den sjuda ca 5 minuter med kotletterna eller mer.
4. Lyft upp kotletterna ur pannan och låt skyn koka ihop tillsammans med créme fraiche. Smaka av.
  1. 5. Servera med kokt potatis eller rostade rotsaker. Gärna dn fräsch sallad till.

OMDÖMME:
Lagom kryddad rätt där smakerna framhävs. Verkligen en supergod rätt för en mycket billig peng! Denna rätt kommer att göras fler gånger hemma hos oss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar