Chokladmuffins med plommon |
Ingredienser till 16-20 st:
500 gram plommon
250 gram 70 % choklad
250 gram smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering
Nygräddade =P |
- Sätta ugnen på 200 grader.
- Smält chokladen i en kastrull med smöret och ställ det åt sidan för att svalna.
- Kärnade ur och delade plommonen i fyra delar.
- Vispade ägg och socker poröst.
- Blandade mjöl och bakpulver i en egen bunke.
- Vände sedan ner mjölet och efter det, det smälta smöret/chokladen.
- Placerade formarna i en muffinsplåt eller ställ dem på en vanlig plåt och fyll dem med 2/3 smet.
- Tryck ner två bitar plommon i varje muffinsform.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 - 13 minuter. (Allt beror på hur stora muffins du har gjort)
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar