Sidor

måndag 3 september 2012

Chokladmuffins med plommon

Chokladmuffins med plommon
Fantastiskt goda chokladmuffins som är enkla att göra men framför allt intressant att man använder sig utav choklad i receptet istället för kakao =D Suveränt goda!

Ingredienser till 16-20 st:
500 gram plommon
250 gram 70 % choklad
250 gram smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering


Nygräddade =P
Gör så här:

  • Sätta ugnen på 200 grader.
  • Smält chokladen i en kastrull med smöret och ställ det åt sidan för att svalna.
  • Kärnade ur och delade plommonen i fyra delar.
  • Vispade ägg och socker poröst.
  • Blandade mjöl och bakpulver i en egen bunke.
  • Vände sedan ner mjölet och efter det, det smälta smöret/chokladen.
  • Placerade formarna i en muffinsplåt eller ställ dem på en vanlig plåt och fyll dem med 2/3 smet.
  • Tryck ner två bitar plommon i varje muffinsform.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 - 13 minuter. (Allt beror på hur stora muffins du har gjort) 


Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar