Sidor

måndag 3 september 2012

Toscarutor med plommon

Toscarutor med plommon
Supergoda Toscarutor med plommon som blir intressanta med plommoninehållet. Rekommenderar verkligen dessa delikata "rutor"!

Ingredienser till 30-40 (beroende på hur stora rutor du skär)
200 g smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk matlagningsgrädde
8-10 plommon

Tryck ner plommonen



Toscaröran
100 g smör
3 dl flagnad mandel
3 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk matlagningsgrädde





Bred försiktigt ut Toscan så kakan inte går sönder
Gör så här: 

  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Smält smöret och låt svalna. 
  • Vispa ägg och socker poröst. 
  • Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smör och grädde. 
  • Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper. 
  • Dela, kärna ur och klyfta plommonen och lägg ner i smeten. 
  • Grädda i 200º i ca 12 minuter. 
  • Smält smöret till toscan. 
  • Rör i mandel och socker, mjöl och grädde. 
  • Värm under uppvärmning ett par minuter. 
  • Bred försiktigt smeten över kakan. 
  • Grädda klart i 8 minuter. 
  • Låt kakan svalna och skär i rutor. 
Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar