Toscarutor med plommon |
Ingredienser till 30-40 (beroende på hur stora rutor du skär)
200 g smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk matlagningsgrädde
8-10 plommon
Tryck ner plommonen |
Toscaröran
100 g smör
3 dl flagnad mandel
3 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk matlagningsgrädde
Bred försiktigt ut Toscan så kakan inte går sönder |
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smör och grädde.
- Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Dela, kärna ur och klyfta plommonen och lägg ner i smeten.
- Grädda i 200º i ca 12 minuter.
- Smält smöret till toscan.
- Rör i mandel och socker, mjöl och grädde.
- Värm under uppvärmning ett par minuter.
- Bred försiktigt smeten över kakan.
- Grädda klart i 8 minuter.
- Låt kakan svalna och skär i rutor.
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar