Sidor

onsdag 1 december 2010

Dog efter omskärelse!

Hon omskars – och avled


Badour var 12 år gammal
när hon skulle omskäras.


Flickan Badour från Egypten skulle bli 12 år och könsstympas! Sådan är seden i bl.a. Egypten där 9av 10 flickor har stympats! Under de 20 minuterna som stympningen pågick dog lilla Badour! Vi lever på 2000-talet! Vad har hänt med kunskap och med medmänskligheten? Hur kan man stympa ett flickebarn genom att ordagrant skära loss klitoris och de inre blygdläpparna? Hur kan man göra så mot sitt eget barn och hur kan de som utför denna torrtyr leva med sig själva? Trots att denna groteska metod är olaglig numera förekommer det ändå utan att man ens tänker till en eller två gånger - varken på konsekvenserna eller på att det faktiskt är farligt!

Alla dessa barn och kvinnor mins sina omskärelse och den är djupt rotad i dem. Det är inget man glömmer bort. Hela visten är att kvinnan inte skall njuta av det sexuella gemenskapen och inte heller kunna tycka det är bra eller dåligt. Hon skall inte ha några begär. En kvinna berättade i intervjun att hon inte ens kan berätta för sin man att hon inte är sugen på sex, hon njuter inte - men vill inte att hennes man skall se ner på henne vilket han kommer att göra! En annan berättar att hennes man försökte/hade sex med en annan kvinna som inte var omskuren men hon tröttade ut honom och det gillade han inte. Snacka om att vara mansgris och egoistisk! Allt detta h andlar bara om mannen, Herren äver kvinnan! Jag har bara en sak att säga om detta - FY FAN!!!

Det intervjuade även två imaner och uppebarligen så finns det män där som har lite innanför pannbenet - men de är få för annars hade detta aldrig förekommit. Läs hur samtalet mellan dessa imaner förflöt:

Imamerna Hassanein och Ragab
 ser olika på könsstympning.
"Hassanein Abdelhakam säger att han tackar Gud för sin nya kunskap, att omskärelse är för män och inte kvinnor. Men hans vän Ragab Foad säger att han för sin del inte är övertygad, hur ska de annars skydda flickorna från dåligt uppförande? Hans son får inte gifta sig med en kvinna som inte är omskuren.
– Då dödar hon honom! Hon kommer att kräva mer sex än vad han kan erbjuda!
– Men ömsesidigt nöje i samlivet är bra för äktenskapet, utropar Hassanein.
– Det kan även ha motsatt effekt, invänder Ragab, hon kan vilja mer än han och kritisera honom. Då är det dåligt för äktenskapet!"

 
Bli Flickfadder

Precis!!! Mannen klarar inte av att få kritik -
kvinnan är det starkaste könet och då måste hon stympas!

Jag finner inga ord! Men jag vet i alla fall att jag tänker bli
Jag skall göra det jag kan för att förhindra
stympning av små flickor!

Källa: Aftonbladet

1 kommentar: