Sidor

torsdag 2 december 2010

Nasa har hittat en unik varelse

NASA uppger att de hittat en unik varelse
som kan överleva enbart på arsenik
- som är ett dödligt gift -

Arsenik
Vad sägs om arsenik till frukost, lunch och middag? Detta borde i princip vara omöjligt att överleva på arsenik då det är dödligt farligt. Fosfor är normalt – tillsammans med syre, kol, väte, kväve och svavel – en nödvändig ingrediens för att liv ska kunna upprätthållas, en av de byggstenar som finns i alla celler, inklusive vårt DNA.

Men däremot arsenik är för oss människor, och alla andra organismer, från blåvalar till kolibakterier, är arsenik ändå dödligt farligt eftersom det bryter ned hela ämnesomsättningssystemet.

Mikroben som äter
Arsenik
Men den högst märkliga mikroben som hittades i Mono Lake, en saltsjö i Kalifornien i USA. Den tillhör gruppen proteobakterier och har preliminärt fått namnet GFAJ-1och mikriben har lyckats med konststycket att neutralisera dess giftverkan. 

Andra livsformer
Denna upptänkt kan helt klart påvisa att det kan finnas livsformer som inte följer de regler vi trodde var allmängiltiga. Det ökar möjligheten för att vi ska finna liv på andra himlakroppar med helt andra förhållanden än på jorden. Coolt!!!

Källa: Aftonbladet

4 kommentarer:

  1. Undrar om den samtidigt gillar gamla spetsar...

    SvaraRadera
  2. Det tror jad att dom sätter i halsen... svårsmält vet du...

    SvaraRadera
  3. Det måste va George Bush, fast han är en parasit.

    SvaraRadera
  4. Ja du ananym :) Jag skulle kunna plocka ut många parasiter, amöbor, bakterier, mikrober med framför allt iglar som suger sig fast där de inte hör hemma och vägrar att släppt innan blodet sprutar!

    SvaraRadera