Sidor

söndag 5 december 2010

Hemligheten om ditt liv...

Dina fingrar avslöjar dig!


Så ska du mäta.

Idag uppger Daily Mail enligt Aftonbladet att längdskillnaden mellan fingrarna avslöjar en hel del om människans liv - speciellt på höger hand samt pek- och långfinger.

Mät noggrant

Men det räcker inte med att bara jämföra fingrarna rakt av. Utgå i stället från den nedersta rynkan eller strecket på ditt ringfinger och mät avståndet upp till fingertoppen. Jämför sedan med samma avstånd på pekfingret. (Ditt ringfinger har förmodligen fler streck, medan pekfingret har ett. Utgå från det streck som är närmast handflatan.)

Har du längre pekfinger har du:
  • Ökad risk att drabbas av bröstcancer, om du är kvinna.
  • Förmodligen större intresse för män än kvinnor, oberoende om du är man eller kvinna
  • Större benägenhet att drabbas av eksem, allergier och feber.
  • Större chans att behålla ett jobb och bli rik.
  • Större chans att bli gammal.

Har du däremot ett längre ringfinger har du:
  • Lättare att bli aggressiv.
  • Ökad risk att utveckla prostatacancer, om du är man.
  • Ökad risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Ökad risk att hamna i fängelse, bli mördad eller utveckla ett drogberoende.
  • Större chanser att lyckas i yrken som militär, ingenjör, filosof och schackspelare.
  • Förmodligen större intresse för kvinnor än män, oberoende om du är man eller kvinna.
  • Lättare att bli duktig på att spela ett musikinstrument.
  • Lättare att utöva fysisk aktivitet och bygga muskler.
Biologen John Manning, som har forskat på fingerfenomenet, säger till Daily Mail att det avgörande för din livsbana är hur mycket av det manliga könshormonet testosteron du utsattes för när du som foster låg i livmodern.

Studier visar att ju mer testosteron ett foster får desto längre blir ringfingret jämfört med pekfingret och personen får mer drag som traditionellt förknippats med manlighet.

I vilket århundrade lever vi i?

Aha, så om man har ett längre ringfinger så har man mer manliga drag än kvinnliga? Så kvinnor kan inte bli aggressiva - kvinnor är bara lipsillar?! Prostatacanser kan vi inte få men det finna andra könsrelaterade sjukdomar som är mycket vanliga!

 Hjärt-Lungfonden
Hjärt- och kärlsjukdomar - tylidgen drabbar inte dessa sjukdomar kvinnor lika ofta som män - enligt en rapport från Landstinget så så det ut 2006 enligt följande. "I gruppen hjärt- och kärlsjukdomar svarar kranskärlssjukdom för cirka 70 % och sjukdom i hjärnans kärl för cirka 16 % av dödsorsaker för män. Motsvarande siffra för kvinnor är 58 % respektive 24 %." Okej, vi drabbas inte lika ofta av det men vi dör av det! Beror det kanske på att vi har mindra hjärtan och mindre kärl än vad männen har? Beror det kanske på att forskningen och medicineringen är anpassad för männen och inte kvinnorna? I en rapport som Hjärt-Lungfonden Kvinnohjärtindex presenterade granskades fyra olika behandlingsformer och med häpnad visade det sig att kvinnor underbahandlades i 89 % av fallen!!!! 89%???? Jag skäms!

Alla dessa mörkertal, en kvinna sitter inte in fängelse, en kvinna blir mördad men då av sin make? Eller? Är det därför det inte föreligger en stor risk för att hon skall bli mördad? Inte missbrukar kvinnor heller - ännu ett mörkertal - kvinnor är ju så fina och prydda att de förekommer inte, eller?

Linda Lampenius
Vissa yrken är vi inte heller lämpade till, de är mer lämpade för män, vilket skämt! Skulle det vara så att jag har förmågan att klara av det som är manligt då måste jag vara lesbisk! Ursäkta? Musik är tydligen bara för män - men Linda Lampenius - hon är inte bara kvinna, kvinnlig, plastig men hon är även en jävel på att spela violin!

Till sist men inte minst så är fysiska och muskelbyggande aktiviteter något för oss kvinnor - men vis skall väl stå hemma vid spisen, laga mat med ena handen och vagga barnet med den andra. Vilket årtionde lever alla i idag?

Ringfingermannen vann

Den stora frågan är dock varför testosteronet påverkar just ringfingret. Men forskarna tror att de kan ha svaret på den frågan också. Studier visar att personer med långa ringfingrar har lättare att pricka ett mål när de kastar ett föremål. För stenåldersmänniskan var det livsviktigt. Män som kastade bra dödade fler djur, åt bättre och blev därför attraktivare hos det motsatta könet. Och eftersom de män med längre ringfinger fick fler partners levde den maskulina ringfingermannen vidare.

Starkas de kvinnor som levde på stenåldern, som fick döda alla djur till sig själva och männen kanske? Finns det inga kvinnliga jägare idag? Mindra vanligt kanske, vad beror det på? Inte är det ringfingret iaf enligt mig!

Manligt och kvinnligt - spelar det något roll?
Man och kvinna blir ändå ett tillslut!
Man gör det man är bäst på oavsett betoningen på man eller kvinna!
Att hjälpas åt är mitt motto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar